Előrejelzés

2022.09.26. 09:00

Ilyen időjárásra számíthatunk hétfőn a Jászkunságban

A szél északnyugatira fordul és nyugaton már megerősödik.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A köpönyeg.hu tájékoztatása szerint hétfőn marad az erősen felhős idő. Hajnalban, illetve estétől sokfelé, napközben szórványosan várható újabb eső, zápor. Foltokban ködös lesz a levegő. A szél északnyugatira fordul és nyugaton már megerősödik. A levegő hőmérséklete 19 Celsius-fok körül alakul majd.

A portál azt is írja, hogy fronthatás nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. A változékony, hideg időjárásnak köszönhetően várhatóan megszaporodnak a légúti megbetegedések is, sokaknál (főleg gyermekeknél) jelentkezhet nátha és köhögés. Láz-és fájdalomcsillapítóra szükség lehet, azonban a tünetek általában néhány nap alatt spontán szűnnek. A hideg idő miatt öltözzenek fel rétegesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!