Időjárás

2022.12.07. 07:00

A nap is előbukkanhat szerdán

Reggel 0, délután 5 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A köpönyeg.hu tájékoztatása szerint szerdán a ködfoltok feloszlása után változóan rétegfelhős idő lesz, északnyugat felől egyre nagyobb területen napsütéssel. Elszórtan záporeső, a hegyekben havas eső előfordulhat.

A portál azt is írja, folytatódik a frontmentes, őszi-téli időjárás. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali gyenge fagy, illetve párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A párás levegő kifejezetten kedvez a légúti fertőzéssel járó megbetegedések terjedésének, ezért várhatóan megszaporodnak a légúti megbetegedések is. Sokaknál (főleg gyermekeknél) jelentkezhet nátha és köhögés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!