Időjárás

2022.12.02. 07:00

Ismét beborul az ég, több helyen eső is érkezhet

Gyenge lesz a légmozgás.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A köpönyeg.hu tájékoztatása szerint pénteken dél felől beborul az ég, és többfelé várható gyenge vegyes halmazállapotú csapadék: nagyrészt eső, szitálás, de a magasabban fekvő tájakon havas eső, havazás is valószínű. A levegő hőmérséklete 1 és 5 Celsius-fok között alakul várhatóan. Gyenge lesz a légmozgás.

A portál azt is írja, fronthatás nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. A párás, ködös idő a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!