Időjárás

2023.01.05. 10:33

Hatvan milliméter eső esett egy nap alatt a Jászkunságban

Csapadékos volt a december.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Kicsivel több mint kilencven milliméter csapadék hullott decemberben területi átlagban a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivízig) kiemelt mérőállomásainak adatai alapján. Ez több mint duplája a sokéves decemberi értéknek – tájékoztatta hírportálunkat Laczi Zoltán. A Kötivízig sajtóreferense hozzátette: a havi átlaghőmérséklet ugyancsak meghaladta az ilyenkor megszokottat. 

Csapadékos december követte tehát a már eleve esős novembert: az igazgatóság területén átlagban 90,2 milliméter csapadék hullott, ami 49,2 milliméterrel haladja meg a sokéves tizenkettedik havi átlagot.

Térségünkben is nagy különbségek alakultak ki: a legtöbb esőt Mezőtúron (101,3 milliméter), Karcagon (101,2) és Kunszentmártonban (99,7), a legkevesebbet Szolnokon (69,8) mérték. 

A csapadék java a hónap közepén hullott le. Külön meg kell említeni december tizedikét, amikor 24 óra alatt mintegy 66 milliméter eső zúdult Mezőtúrra. 

Laczi Zoltán hozzátette: Szolnokon decemberben 2,7 Celsius-­fokos havi középhőmérsékletet jegyezhettek fel, ami több mint két fokkal magasabb a sokéves decemberi átlagnál. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!