VIHAR

2018.06.13. 10:30

Nem kímélte az éjszakai vihar Szolnok megyét

Országszerte jelentős mennyiségű esővel és nagy erejű széllel érkezett meg a vihar. Szerda éjszaka Jász-Nagykun-Szolnok megye tűzoltóinak sem volt sok ideje a pihenésre.

Forrás: Shutterstock

A megyei állományt éjfél óta tizenhét alkalommal riasztották természeti csapás okozta károk miatt. Ezek jellemzően – tizenhat esetben – fakidőlések voltak.

Öcsödön, az Esze Tamás úton például áramvezetékre, a tiszaföldvári Baross körúton pedig egy családi ház tetejére zuhant egy nagyméretű ág. Előbbi helyszínen a kunszentmártoni hivatásos, utóbbin pedig a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók avatkoztak be.

A jászberényi állatkertben viszont egy egész fa dőlt az ormányos medvék kifutójára. Az állatoknak szerencsére nem esett baja, és mindegyiket sikerült befogni. A fát a jászberényi hivatásos tűzoltók távolították el.

A szél közvetlen károkkal is járt. Jásztelken, a Dózsa György úton mintegy 15 négyzetméteren bontotta meg egy családi ház tetejét a vihar, emiatt pedig víz is befolyt az épületbe. Lakosságvédelmi intézkedésre szükség volt, a lakóknak el kellett hagyni a házat.

A megyei esetek során egy ember sem sérült meg – tájékoztatta a szoljon.hu-t Németh Ádám, a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Borítókép: illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában