EZ TÖRTÉNT HÉTVÉGÉN

2018.08.27. 17:22

Kazaltűzhöz, balesethez és viharkárokhoz is riasztották a tűzoltókat

A hétvégén ismét előfordultak viharok megyénkben – az esetekről Németh Ádám, a megyei katasztrófavédelem sajtószóvivője számolt be a Szoljon.hu-nak.

A kengyeli eset.

Fotó: Fábián Attila, Tiszaföldvári ÖTP

Szerencsére a múlt heti, Kunmadarason tapasztalt károkhoz hasonló események nem történtek. Sérülés egyik esetben sem történt.

A tűzoltóknak összesen 15 alkalommal kellett vonulniuk viharkárokkal összefüggésben.

Pénteken Kengyelen, a Rákóczi úton csavart ki egy fát tövestől a szél, Tiszafüreden pedig szintén egy fa dőlt egy lakóházra, amelynek tetejét kilyukasztotta.

A kengyeli eset.
Fotó: Fábián Attila, Tiszaföldvári ÖTP

Utóbbi esetben nem volt szükség lakosságvédelmi intézkedésre. Kunszentmártonban, a Széchenyi lakótelep egyik erkélyének burkolatát bontotta meg a vihar.

A kicsavarodott fa Kengyelen.
Fotó: Fábián Attila, Tiszaföldvári ÖTP

A hétvégi eseménynaplót emellett tűzesetek is tarkítják.

Péntek délután Karcagon, az Ady Endre utca garázsában gyulladt ki egy személygépkocsi motortere. A város hivatásos tűzoltói kitolták a járművet a helyiségből, majd egy vízsugárral megfékezték a lángokat.

Szemét és gumiabroncs égett szombat reggel Szolnokon, a Mező utca egyik ingatlanjának udvarán. A szolnoki hivatásos tűzoltók szüntették meg a problémát, anyagi kár nem keletkezett.

Nádas kapott lángra szombat délután Karcagon, a Pálya utca végén. A karcagi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Szivárgott a gáz egy tűzhelyből Törökszentmiklóson, a Hegedűs utcában szombat délután. A lakók az épületet áramtalanították, a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók pedig kiszerelték a tűzhelyből a gázpalackot. Mint kiderült, nem a palackkal volt baj, hanem a gáztűzhely egyik égője hibásodott meg.

Mintegy hat négyzetméteren füstölt az aljnövényzet szombat este a vasúti töltés mentén Jászberény és Pusztamonostor között. A jászberényi hivatásos tűzoltók gyalogosan közelítették meg a helyszínt, majd kéziszerszámokkal számolták fel a füstölést.

Égett a cserjés mintegy húsz négyzetméternyi területen szombat este Mezőtúron, a Nagycsapat kert utcában. A mezőtúri hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal szüntették meg a problémát.

Szemeteskuka tartalma gyulladt meg szombat éjszaka Szolnokon, a Liliom utcában. A tűz a gyalogosforgalmat veszélyeztette. A szolnoki hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Egy 190 bálából álló kazal égett teljes terjedelmében szombaton Tiszafüred-Kócsújfalun. A tiszafüredi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral kezdték meg az oltást, egy védősugarat pedig készenlétbe helyeztek. Eközben egy erőgép megkezdte a kazal bontását. A beégések miatt az egységek nem tudták folytatni az oltást, ezért – mivel a tűz nem veszélyeztetett semmi – felügyelet mellett elégették a bálákat.

Összehordott háztartási szemét kapott lángra vasárnap hajnalban Szolnokon, az Üteg utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal vették elejét a problémának, majd a területet hőkamerával vizsgálták át.

Öt szalmabála gyulladt meg vasárnap reggel Bucsán, a Kossuth Lajos utcában. A karcagi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal kezdték meg az oltást, majd széthúzták a bálákat.

Villanyoszlopnak ütközött, majd fennakadt a szalagkorláton egy kishaszonjármű vasárnap délután Kenderes-Bánhalmán. A baleset következtében a pózna teljesen kitört. Az autó sofőrje nem sérült meg. A kisújszállási önkormányzati tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, majd csörlő és drótkötél segítségével biztonságos helyre vontatták. A tűzoltók végezetül a villanyoszlopot is földre fektették.

Fűrészpor égett egy húsüzem füstölőjében vasárnap délután Jászapátiban, a Pethes dűlőben. A jászberényi hivatásos és a jászkiséri önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt a dolgozók a lángokat elfojtották, de a füstölés intenzív maradt.

Az egységek légzőkészülékben, egy vízsugárral kezdték meg a beavatkozást, majd visszahűtötték és átszellőztették az épületet. A tűzoltók a tetőszerkezetet hőkamerával vizsgálták át, oda nem terjedt át a tűz. Személyi sérülés itt sem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában