KATASZTRÓFAVÉDELEM

2018.08.09. 11:03

Lódarázsinvázió, csőtörés, baleset, tűz is volt szerdán

Eseménydús napot zártak szerdán a megye tűzoltói. Nem csak tüzek és balesetek miatt kellett intézkedniük, hiszen tegnap bejelzett egy szén-monoxid mérő, de hívták őket csőtöréshez és darázsirtáshoz is.

Szoljon.hu

Ekkora fészket távolítottak el a szakemberek

Forrás: Jászberényi HTP

Lehasadt Tiszafüreden egy nagyméretű fűzfa ága szerda reggel az Albatrosz Kikötőben. A fa a környezetét veszélyeztette. A tiszafüredi hivatásos tűzoltók láncfűrésszel távolították el az ágat, sérülés nem történt.

Füstölt egy gesztenyefa szerda délután Kengyelen, a Szabadság úton. A fába korábban ablakokat vágtak méhek eltávolítása miatt, ebbe került cigarettacsikk, ami a füstölést okozta. A tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral szüntették meg a parázslást. Az eset során senki sem sérült meg.

Két személygépkocsi ütközött össze szerda délután Szolnokon, a Városmajor úton. A szolnoki hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A két autóban összesen négyen utaztak, közülük egy ember könnyű sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba szállították.

Bejelzett a szén-monoxid érzékelő műszer szerda délután Szolnokon, egy Nagymező utcai ingatlan kazánházában. A szolnoki hivatásos tűzoltók valóban kimutatták a mérgező gáz jelenlétét, ezért értesítették a gázszolgáltató szakemberét, aki kikötötte a hibás berendezést. Az eset idején egy ember tartózkodott az épületben, ő nem lett rosszul és lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

Egy felakadó tárgy sértette fel egy autó üzemanyagtartályát szerda délután a 4-es számú főúton Szajolnál. A járműből szivárgott az üzemanyag. A szolnoki hivatásos tűzoltók két egységgel vonultak a helyszínre, akik porral oltóval biztosították a helyszínt, letolták a járművet az úttestről, majd homokkal felitatták a kifolyt üzemanyagot.

Összesen kétszáz négyzetméteren égett száraz fű és nádas szerda délután Kunmadarason, a Bibó István utcában. A tüzet a karcagi hivatásos tűzoltók körülhatárolták és eloltották, majd elvégezték az utómunkálatokat. Személyi sérülés nem történt.

Két istálló között gyulladt meg a száraz fű és az avar mintegy ezerötszáz négyzetméteren szerda délután Mesterszállás határában. Emellett négy körbála is lángra kapott, de az épületekben nem keletkezett kár és a bent lévő állatokat is biztonságos helyre terelték. A kunszentmártoni hivatásos és a mesterszállási önkéntes tűzoltók három vízsugárral avatkoztak be. Sem emberek, sem állatok nem sérültek meg.

Darázsirtásnál segítettek a tűzoltók szerda este, mert Jászberény-Portelek egyik házának padlását ellepték a lódarazsak. A helyszínen a darázsirtó szakember egy 1x1,5 méter nagyságú fészket talált. A jászberényi hivatásos tűzoltók közül ketten teljes védőfelszerelésben, légzésvédelemmel kísérték fel a darázsirtót a padlásra, míg másik két tűzoltó a földszinten állt készenlétben esetleges életmentésre készen. A szakember végül sikeresen távolította el a darázsfészket, sérülés nem történt.

Beköltöztek a lódarazsak, ekkora fészket távolítottak el a szakemberek
Fotó: Jászberényi HTP

Csőtörés történt szerda este Szolnokon, egy Győrffy István utcai társasház egyik harmadik emeleti lakásában, a víz pedig elárasztotta az alsóbb szinteken lévő lakásokat is. A szolnoki hivatásos tűzoltók elvégezték az áramtalanítást, majd kéziszerszámok segítségével eltávolították a vizet. A csőtöréssel érintett lakás tulajdonosa rosszul lett, őt kórházba szállították a mentők. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Száz körbála gyulladt meg egy zárt udvarban szerda délután Tiszacsegén, a Kossuth Lajos utcában. A tiszafüredi hivatásos, az egyeki önkormányzati és a tiszacsegei önkéntes tűzoltók fojtották el a lángokat, a káresemény teljes felszámolása pedig mintegy nyolc órát vett igénybe. A helyszínen egy munkagép segítette a tűzoltók munkáját, amely a bálákat hordta. Nem sérült meg senki, és lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

Egy útszélen hagyott személyautó égett ki szerda éjszaka a 32-es számú főúton Szászbereknél. A szolnoki hivatásos tűzoltók két vízsugárral avatkoztak be, majd a jármű csomagterében lévő gáztartályt visszahűtötték, végül pedig hőkamerával ellenőrizték. Sérülés nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában