KATASZTRÓFAVÉDELEM

2018.08.13. 15:56

Macska miatt is riasztották a tűzoltókat hétvégén

Változatos, de nem zsúfolt hétvégén vannak túl a megye tűzoltói. Szombaton és vasárnap kisebb tűzesetek adtak munkát nekik, de gázszivárgáshoz és macskamentéshez is vonulniuk kellett.

Szoljon.hu

A cica magától nem tudott lemászni

Fotó: Balog Anna; Karcagi HTP

Árokba hajtott egy személygépkocsi szombat délelőtt Jászárokszálláson, az Örsi úton. A város önkormányzati tűzoltói emelőpárna segítségével emelték ki a járművet. Személyi sérülés nem történt.

Villanyoszlop tetején ragadt egy macska szombat délután Jászkiséren, a Ladányi úton. Az állat önerejéből nem tudott lejönni. Az áramszolgáltató szakemberei kiszakaszolták az érintett vezetéket, majd a város önkormányzati és önkéntes tűzoltói magasból mentő segítségével levették a macskát. Az állat épségben átvészelte a mentést, és emberek sem sérültek meg.

A cica magától nem tudott lemászni
Fotó: Balog Anna; Karcagi HTP

Körülbelül ezer négyzetméteren égett a száraz fű, gaz, avar és nádas szombat délután Szolnokon, az Üteg utcában. A szolnoki hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be, személyi sérülés és anyagi kár nem keletkezett.

Szemetet égettek szombat délután Tiszaföldváron, egy Rózsa utcai ingatlan udvarán. A város önkormányzati tűzoltóit riasztották a helyszínre, akik egy vízsugárral fojtották el a lángokat. Sérülés nem történt.

Kigyulladt egy autó műszerfala szombat este Karcagon, a Kálvin utcában. A karcagi hivatásos tűzoltók oltották el a tüzet, majd elvégezték az utómunkálatokat. Senki sem sérült meg.

Szivárgott a gáz egy nyomáscsökkentőből vasárnap este Törökszentmiklóson, az Aradi vértanúk utcában. A törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók elzárták a gázt, majd értesítették a szolgáltatót. A nyomáscsökkentőhöz tartozó ingatlan egyik nyílászárója nyitva volt, a tűzoltók ezért méréseket végeztek a házban, de gázkoncentráció nem volt kimutatható. Sérülés nem történt.

Szemét égett körülbelül harminc négyzetméteren vasárnap este Szolnokon, a Kazán utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az eset során senki sem sérült meg – számolt be a hétvége eseményeiről a megyei katasztrófavédelem közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában