KUNMADARAS/KARCAG

2018.08.12. 12:28

Orgazdaság: illegálisan árult dohányért fizethet az asszony

A Karcagi Járási Ügyészség bíróság elé állított egy 48 éves kunmadarasi nőt orgazdaság vétsége miatt. Az ügyről dr. Zsilka László, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség helyettes szóvivője számolt be hírportálunknak.

Mészáros Géza

A vádlott ez év júniusában és júliusában több alkalommal ismeretlen személytől vásárolt zárjegy nélküli, fél kilogramm kiszerelésű dohányárut. Július 12-én a NAV járőrei jövedéki ellenőrzést tartottak a vádlott lakásán.

Az ellenőrzés alkalmával tizenhárom csomagban, összesen hat és fél kilogrammnyi dohányt foglaltak le, mert a vádlott nem tudta igazolni a termék eredetét, és megszegte a jövedéki adóról szóló törvény rendelkezéseit.

A vádlottnál fellelt dohányáru után csaknem 150 ezer forint adót kellett volna megfizetni. A büntető törvénykönyv szerint az is orgazdaságot követ el, aki jövedéki adózás alól elvont terméket vagyoni haszon végett megszerzi.

A kunmadarasi nőt a napokban a Karcagi Járásbíróság 160 ezer forint pénzbüntetésre ítélte – tudtuk meg dr. Zsilka László helyettes sajtószóvivőtől. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában