EZ TÖRTÉNT A HÉTVÉGÉN

2018.09.03. 15:25

Autótűz és elmenekült strucc miatt is intézkedtek a tűzoltók

Eseményekkel teli hétvégét tudhatnak maguk mögött a megye tűzoltói, akik a balesetek és tüzek mellett gázszivárgásnál és állatbefogásnál is segítséget nyújtottak. Sajnos több ember is megsérült az esetek során.

Szoljon.hu

Forrás: Fábián Attila, Tiszaföldvári ÖTP

Kerékpárost gázolt el egy menetrend szerint közlekedő személyvonat szombat délelőtt Törökszentmiklóson. Az elütött embert a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A szerelvényen 240 utas volt, közülük senki sem sérült meg. Értük mentesítő járatok érkeztek, az átszállásban a szolnoki hivatásos és a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók nyújtottak segítséget.

Az avar gyulladt meg foltokban Szászberek és Jászladány között szombat délután. A szolnoki hivatásos és a zagyvarékasi önkéntes tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal szüntették meg a problémát, sérülés nem történt – tudta meg hírportálunk amegyei katasztrófavédelem tájékoztatásából.

Teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi szombat délután Jászberény és Jászárokszállás között. A jászberényi hivatásos tűzoltók – teljes útzár mellett – két vízsugárral fékezték meg a lángokat. A járműben négyen utaztak, mindannyian könnyű sérüléseket szenvedtek, őket a mentők kórházba szállították.

Lesodródott az útról és többször megpördült egy személyautó Csépa külterületén. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit. A jármű sofőrjét a mentők könnyű sérülésekkel vitték kórházba.

Teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi vasárnap reggel a 4629-es számú úton Bagimajornál. A tűz a jármű környezetét is lángra lobbantotta körülbelül tíz négyzetméternyi területen. A helyszínre a szolnoki hivatásos és a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik két vízsugárral avatkoztak be. Sérülés nem történt.

Fotó: Fábián Attila, Tiszaföldvári ÖTP

Struccbefogáshoz kérték a tűzoltók segítségét vasárnap. A szászbereki gátőrháznál lévő strucctelepről egy struccot kóbor kutyák kergettek el, egyet pedig súlyosan megsebesítettek. A zagyvarékasi önkéntes tűzoltóknak a sérült futómadarat mentőkötéllel sikerült befogni, a másik állat begyűjtéséről a tulajdonos gondoskodott.

Összesen öt helyen, egyenként harminc négyzetméternyi területen égett vágástéri hulladék vasárnap délután Tiszasas határában. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével fojtották el a lángokat, majd elvégezték az utómunkálatokat. Az eset során senki sem sérült meg.

Ásóval vágtak át egy lakossági gázbekötést vasárnap délután Jászárokszálláson, a Boros Alajos utcában. A település önkormányzati tűzoltói egy vízsugár megszerelésével biztosították a helyszínt, és a környékbeli házakat leválasztották az áramhálózatról. Négy ingatlanban összesen nyolc embert kellett elzárkóztatni az eset idejére, de senki sem sérült meg, és további lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

Frontálisan ütközött két személygépkocsi vasárnap délután a 31-es számú főúton, Jászapátiban. Mindkét jármű sofőrje könnyű sérüléseket szenvedett, őket a mentők kórházba szállították. A jászkiséri önkormányzati és a jászapáti önkéntes tűzoltók teljes útzár mellett kezdték meg a műszaki mentést, melynek során áramtalanították a járműveket.

Körülbelül ötszáz négyzetméteren égett a gaz, avar és kis mennyiségű gumi vasárnap délután Túrkevén, a Bocskor soron. A tűz több kertet is érintett. A mezőtúri hivatásos és a túrkevei önkéntes tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Az eset során nem sérült meg senki.

Egy bojlerből készített kerti zuhany esett egy emberre vasárnap este Cserkeszőlőn, a Kozma dűlőben. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók segítettek hordágyra, majd a mentőautóba helyezni a bajba jutottat, akit a mentők súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában