TISZA-TÓ

2018.12.23. 13:59

Ágyneműtartóban felejtett puskáért kellett felelnie

A Tiszafüredi Járási Ügyészség bíróság elé állított egy tiszaderzsi lakost, lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt. Az esetről Balázsné dr. Busku Terézia, a megyei főügyészség sajtószóvivője számolt be hírportálunknak.

Mészáros Géza

A korábban Tiszaszőlősön lakó férfi 2017-ben, felesége elhunyt szüleinek házában egy világháborús hadipuskát talált, melyet magához vett. A lőfegyvert tiszaszőlősi házának ágyneműtartójában helyezte el, hogy azt majd valamikor elcseréli egy légpuskára. Végül a házat el kellett adnia, de az ágy és azzal a fegyver is ott maradt az értékesített ingatlanban.

Az új tulajdonos első házbejárásakor belenézett az ágyneműtartóba, ahol megdöbbenésére megtalálta a fegyvert. A rendőrség ez év szeptember végén lefoglalta a puskát, melynek tartása engedélyhez kötött, és amellyel a férfi nem rendelkezett.

Az ügyészség a napokban állította a férfit a Tiszafüredi Járásbíróság elé. Az illető elismerte a bűncselekmény elkövetését és megbánta tettét. A bíróság a vádlottat 1 év és 6 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, és a fegyvert elkobozni rendelte. A bűncselekményre 2–8 évig terjedő szabadságvesztés kiszabását írja elő a törvény, de a bíróság, ha túl szigorúnak tartja azt, a törvény szerint enyhíthet a bünte­tésen.

Jelen esetben is úgy ítélte meg a bíróság, hogy a büntetlen előéletű vádlott számára túl szigorú lenne még a legalsó büntetési határ, a 2 év is, ezért 2 év alatti szabadságvesztést szabott ki.

Az ítéletet minden érintett tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában