KARCAG

2019.03.31. 09:30

Csuklót tört a megbántott focista, majd két évet ülhet érte

A Szolnoki Törvényszéken nemrég jogerősen lezárult annak a fiatalembernek a büntetőügye, aki 2017. március 9-én este a karcagi sportcsarnokban egy kispályás labdarúgó mérkőzés végén megvert egy másik fiatalt, mert úgy hallotta, hogy meccs közben sértő megjegyzést tett rá, majd amikor a pórul járt „kritikus” testvére számon kérte érte, neki is eltörte a csuklóját.

Az eset Karcagon történt. A sportcsarnokban este nyolckor kispályás labdarúgó mérkőzés zajlott, melyen a vádlott is játszott. Meccs közben úgy hallotta, hogy az egyik fiatal szidta a játékát, ezért a mérkőzés végén számon kérte, majd kétszer ököllel fejen ütötte.

Ezt látva a sértett testvére a vádlotthoz lépett, és számon próbálta kérni. A vádlott azonban őt sem kímélte. Ököllel arcon ütötte, amitől a földre esett, és 8 napon túl gyógyuló csuklótörést szenvedett. Testvére 8 napon belül gyógyuló, könnyebb sérülésekkel vészelte át a bántalmazást, amiért nem kérte a vádlott megbüntetését.

A vádlott nem először okozott 8 napon túl gyógyuló sérülést, 2016. augusztus 29-én este tíz óra körül Karcagon a nyílt utcán egy kiskorú fiúval különbözött össze, akinek az állkapcsát törte el. Tettéért szintén ezen eljárásban kellett felelnie.

Az ügyben 2017. január 25-én emelt vádat a Karcagi Járási Ügyészség. A Karcagi Járásbíróság pedig hat tárgyalást követően, 2018. október 9-én hozott elsőfokú ítéletet. A vádlottat 2 rendbeli súlyos testi sértés bűntette miatt 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte és 2 évre eltiltotta a közügyektől.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet. A vádlott és védője azonban a kiszabott büntetés enyhítése érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég, jogerősen lezárult.

A törvényszék 2019. március 4-én meghozott, aznap jogerős határozatában az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta – tájékoztatta hírportálunkat a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában