JÁSZAPÁTI

2019.03.24. 18:45

Ezer forintot rabolt, de 7 évet ülhet fegyházban

A Jászberényi Járási Ügyészség 2018. októberében vádat emelt egy többszörösen büntetett jászapáti férfival szemben felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.

A vád szerint a vádlott 2018. évben Jászapátin az ott lakó sértettbe már többször belekötött és pénzt kért tőle, amit a sértett nem teljesített egyszer sem.

2018. július 8-án délután az egyik utcában a vádlott a gyalogosan közlekedő sértettet megállásra szólította fel, aki azonban ennek nem tett eleget. A férfi a sértett után szaladt, majd pénzt követelt tőle, miközben lefogta a sértett kezét. Ezek után elővett egy kést és megfenyegette a sértettet, hogy ha nem ad pénzt, leszúrja. A sértett ennek a követelésnek sem tett eleget, ezért a sértett jobb alkarját a vádlott két helyen megvágta, mellyel 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozott.

A vádlott ezek után átkutatta a sértett ruházatát és eltulajdonította a sértett 1000 Ft-át.

A Jászberényi Járásbíróság 2019. március 20-án hirdetett ítéletet az ügyben. A vádlott bűnösségét megállapította a vádbeli cselekményben és vele szemben 7 évi fegyházban letöltendő szabadságvesztés büntetést és 7 év közügyektől eltiltás mellékbüntetést szabott ki, valamint 1000 Ft értékben vagyonelkobzásra kötelezte.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője fellebbezést jelentett be, ezért az eljárás a Szolnoki Törvényszéken fog tovább folytatódni – tájékoztatta hírportálunkat Balázsné dr. Busku Terézia a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában