JÁSZKUNSÁG

2019.06.22. 18:28

Trükkös szerkezettel takarják el a rendszámot a fizetni nem akarók

Egyedi azono­sítójel megváltoztatása miatt tettek feljelentést a rendőrségen a pénzügyőrök, miután a 47-es főút Békés megyei szakaszán megállítottak egy kamiont, melynek egy rendszám-eltüntető szerkezet biztosította az „útdíjmentességet”.

Czakó Nóra

Mint megtudtuk, megyénkben is értek már tetten trükkös rendszámmal közlekedő járművet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal járőrei. Kovács Ágnes megyei rendőrségi sajtóreferenstől megtudtuk, hogy május 20-án a NAV munkatársai kértek rendőri segítséget Karcag külterületére, a 4-es számú főút mellett lévő egyik parkolóba.

– A helyszínen megállapítottuk, hogy az ott ellenőrzés alá vont tehergépkocsi vezetője szolnoki telephelyéről tartott Albertirsára, amikor a 4-es számú főút 98. kilométerszelvényében a VÉDA-kapuhoz érve, egy szerkezettel kitakartatta a járműve rendszámát, hogy ezzel az útdíjellenőrzést kijátssza – idézte fel az esetet a sajtóreferens.

– A kollégák a tehergépkocsi lökhárítójára felszerelve megtalálták a szerkezetet, a vezetőfülkéjében pedig azt a gombot, amivel az működésbe hozható. A sofőr elszámoltatása során elismerte a jogsértést, amit azért követett el, mert nem fizetett útdíjat a gépjárműre. Ellene a Karcagi Rendőrkapitányság eljárást indított – tette hozzá Kovács Ágnes.

Csányi Péter, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal megyei sajtóreferense hírportálunk érdeklődésére elmondta, hogy szűkebb hazánkban korábban is előfordult már hasonló eset. Tavaly szeptemberben a NAV járőrei egy tehergépjárművet állítottak meg, aminek az első rendszámtáblája elé a sofőr egy távirányítóval rolót tudott leengedni, ezáltal a rendszámot az ellenőrző szervek számára olvashatatlanná tette. A NAV munkatársai büntető feljelentést tettek a rendőrségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában