KISÚJSZÁLLÁS

2019.08.08. 13:52

Gyűjtés indult a kisúji családnak, akiknek háza teljesen kiégett

Kigyulladt egy lakás szerdára virradóra Kisújszálláson. A lángok olyan gyorsan elharapóztak, hogy mire a tűzoltók kiértek a helyszínre, az ingatlan adott része már teljes egészében égett. Már gyűjtés indult az érintett család megsegítésére.

Daróczi Erzsébet

A tűz a lakásban szinte mindent elpusztított, nyomai kívülről is láthatók.

Forrás: Karcagi tűzoltóság

– A katasztrófavédelem megyei ügyeletére augusztus 7-én, hajnali 1 óra 22 perckor érkezett a bejelentés, miszerint ég egy hatvan négyzetméteres lakás a Cserepes utcai, kilenclakásos, földszintes társasházban – mondta el hírportálunknak Németh Ádám, megyei katasztrófavédelmi szóvivő. Az ügyelet azonnal a helyszínre riasztotta a Kisújszállási Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóit, akik 1 óra 35 perckor érkeztek ki az égő épülethez. Először egy vízsugárral körbehatárolták a tüzet, majd megkezdték oltani az égő lakást, s közben felderíteni a helyszínt.

Ekkor derült ki, hogy a lakás 90 négyzetméteres, s ekkor már teljes terjedelmében égett, melynek oltásába bekapcsolódtak az időközben Karcagról megérkezett hivatásos tűzoltók is, így két vízsugárral a szakemberek megakadályozták, hogy a tűz továbbterjedjen a szomszédos lakásokra, a közös padlásra és tetőre. Az oltás, a mentesítés, valamint az utómunkálatok idejére az L alakú társasház kilenc lakásából huszonkét felnőttet és gyermeket kellett az éjszaka során a tűzoltóknak felébreszteni és kikísérni az udvarra.

Információnk szerint ez rendben történt, bár mindenki megrémült a tűztől, a gyermekek riadtan mentek kifelé pizsamában, ruhában szüleikkel, de a gyors intézkedésnek köszönhetően senki nem sérült meg. Mint Németh Ádámtól megtudtuk, az utómunkálatok, a tető, a padlás, a födém átvizsgálása mintegy két órát vett igénybe. A teljesen kiégett lakás három felnőtt (ebből egy vendég volt náluk) és két gyermek lakóján kívül a többi lakásba még hajnalban visszaköltözhettek a lakók.

S hogy mi okozhatta a tüzet, azt szakemberek fogják megállapítani. Mint megtudtuk, a többi lakásban a közművek nem sérültek meg, azokban az áram- és vízszolgáltatás is folyamatos.

Mivel a társasházban az érintett lakás teljesen kiégett, a tűzoltók értesítették még hajnalban az önkormányzatot is a tűzesetről, hiszen az ott lakóknak segítségre van szüksége. Úgy tudjuk, egy hátrányos helyzetű családról van szó, akiknek nem lesz egyszerű az újrakezdés.

A lakás, amely két állami gondoskodásból jött fiatal pár és gyermekeik otthona volt, teljesen lakhatatlanná vált. Az egyik lányuk tizenkilenc hónapos, a másik még csecsemő. A helybeliek most gyűjtést szerveztek számukra.

A tűz a lakásban szinte mindent elpusztított, nyomai kívülről is láthatók.
Fotó: Karcagi tűzoltóság

Minden segítséget megadnak

Dr. Varga Zsolt, Kisújszállás jegyzője elmondta, a helyi Családsegítő Szolgálat munkatársai reggel már felvették a kapcsolatot a családdal, akiknek segítenek a kormányablakban a legfontosabb irataik – lakcímkártya, személyi igazolvány – elkészíttetésében. Hiszen ahhoz, hogy bármilyen segítséget kaphassanak, vagy kérvényt beadjanak, ezekre szükségük lesz. A jegyzőtől azt is megtudtuk, hogy az önkormányzattól minden rendelkezésre álló, és adható segítséget megkap majd a bajba jutott család.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában