TISZAFÖLDVÁR

2019.09.17. 19:00

Szájon vágott, majd meglopott egy 14 éves fiút egy huszonéves

A Kunszentmártoni Járásbíróság nemrég jogerősen 3 és fél év börtönre ítélte azt a büntetett előéletű huszonéves fiatalembert, aki tavaly szeptemberben a tiszaföldvári vasútállomáson kirabolt egy 14 éves fiút. Elkérte, aztán nem adta vissza neki a táblagépét, majd amikor a fiú vissza próbálta venni, szájon ütötte, és elaszald a zsákmánnyal.

Az eset 2018. szeptember 26-án este, a tiszaföldvári vasútállomáson történt. A huszonéves fiatal este fél nyolc körül lépett oda a fiúhoz, és elkérte a tabletjét, hogy megnézzen rajta valamit. A fiú bekapcsolta, és odaadta a készüléket. Néhány perc után azonban a fiatalember azt mondta, hogy elmegy a mosdóba, és már indult is a táblagéppel a kezében. A fiú ekkor visszakérte a készüléket, de az rá sem hederített, azt mondta, nem adja, „már benyelte”. A fiú ekkor ki akarta venni a kezéből a tabletet, de a fiatalember szájon ütötte, és elfutott a készülékkel.

Az ügyben 2019. március 18-án emelt vádat a Kunszentmártoni Járási Ügyészség. A Kunszentmártoni Járásbíróság pedig fél évvel később, 2019. szeptember 3-án ítéletet hozott. A fiatalembert, aki többször állt már bíróság előtt, rablás bűntette miatt 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, és 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítéletet az ügyész, a vádlott és a vádlott védője is tudomásul vette, így az a kihirdetése napján jogerőre emelkedett – közölte hírportálunkkal a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában