Bűncselekmény

2019.10.25. 16:30

Ittasan vezetett, komoly pénzbüntetést fizethet egy csépai férfi

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség rövid időn belül két alkalommal állított bíróság elé ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt egy 58 éves csépai férfit.

Forrás: Police.hu

A vádlott először 2019. október 3-án a délutáni órákban Cserkeszőlő lakott területén közlekedett személyautóval közepes fokú alkoholos befolyásoltság állapotában. Ekkor a férfivel szemben eljárás indult és az intézkedő rendőr a helyszínen elvette a vezetői engedélyét, majd az ügyészség 2019. október 16-án bíróság elé állította. A vádlottat ebben az ügyben a Kunszentmártoni Járásbíróság 210.000.- forint pénzbüntetésre és 11 hó járművezetéstől eltiltásra ítélte jogerősen – tájékoztatta hírportálunkat dr. Zsilka László, a megyei főügyészség helyettes szóvivője.

A vádlott 2019. október 10-én – a folyamatban levő büntetőeljárás hatálya alatt – segédmotor-kerékpárral közlekedett ittas állapotban Csépa lakott területén, amikor is a rendőrök intézkedés alá vonták. Az ügyészség ismét bíróság elé állította a gyanúsítottat. A Kunszentmártoni Járásbíróság ezúttal már 240.000.- forint pénzbüntetésre, és 1 év 4 hónap járművezetéstől eltiltásra ítélte a férfit. A vádlott és védője a kihirdetett ítéletet tudomásul vette, az ügyészség három munkanapot tartott fenn a nyilatkozata megtételéhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában