Baleset

2019.10.21. 19:00

Vonat elé hajtott egy csépai sofőr

Vádiratot nyújtott be a Szolnoki Járási Ügyészség egy negyvenhárom éves csépai nővel szemben vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt – értesítette hírportálunkat dr. Zsilka László.

Czakó Nóra

A megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy a vádlott június ­27-én a kora reggeli órákban személyautóval közlekedett Csépa felől Szelevény irányába. A Kunszentmárton–Csépa között húzódó vasútvonal kereszteződésénél, részben figyelmetlensége miatt, részben azért, mert szembe sütött a nap, nem észlelte, hogy a fénysorompó villogó vörös, áthaladást tiltó jelzést mutat.

A gépkocsit vezető nő nem vette észre azt sem, hogy éppen vasúti járműszerelvény halad a síneken Kunszentmártonból Csépa irányába. A vonat vezetője látva a veszélyt, hangjelzést adott, illetve vészfékezésbe kezdett, de már nem tudta elkerülni az ütközést, mintegy hatvan méteren keresztül tolta maga előtt a személygépkocsit.

A vádlott cselekménye miatt a vasútbiztonság szintje csökkent, valamint a vonaton utazók életét és testi épségét közvetlen veszélynek tette ki. Emellett a nő maga is súlyosan megsérült. Az ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta. Az eljárás a Kunszentmártoni Járásbíróságon folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában