TISZABURA

2019.11.29. 19:00

Háromszáz partifecskét pusztított el egy férfi

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult egy középkorú férfinak a büntetőügye, aki közel háromszáz partifecskét pusztított el.

Mészáros Géza

Az illető 2017. június 15-én reggel, a munkáltatója tiszaburai telephelyén egy homlokrakodó munkagéppel egy földhalomból földet bontott és szállított el. Eközben legalább hetvenöt partifecske fészket és a bennük lévő, összesen legalább 274 darab partifecskét pusztított el, melyek együttes természetvédelmi értéke tizenhárommillió-hétszázezer forint.

A Tiszafüredi Járásbíróság a büntetlen előéletű férfit természetkárosítás bűntettében mondta ki bűnösnek, és ezért, valamint egy 2016-ban jogerősen megállapított költségvetési csalása miatt 1 év 6 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet. A vádlott és védője azonban elsődlegesen felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett.

A Szolnoki Törvényszék napokban meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta. A vádlott felmentésére vagy büntetése enyhítésére nem látott lehetőséget – informálta hírportálunkat a törvényszék sajtóosztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában