Kék Hírek

2019.11.21. 09:34

Őzet ütöttek el Mezőhék külterületén

Szerdán a megye rendőrei kettő személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján.

Police.hu

Forrás: Police.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén szerdán három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására. Egy személygépkocsi vezetője 2019. november 20-án délután Mezőhék külterületén, a 4628-as számú úton elütött egy őzet, amelynek következtében gépkocsi megrongálódott, és az egyik utas könnyű sérülést szenvedett.

A vadelütéses balesetek megelőzése érdekében olvassák el a rendőrség tanácsait!

  • Felhívják a közlekedők figyelmét, hogy a lakott területen kívüli utakon vadállatokkal bárhol és bármikor találkozhatnak. Különösen számolni kell vadállatok megjelenésével azokon az útszakaszokon, amelyeket „Állatok” veszélyt jelző táblával jelöltek meg.
  • Ilyen esetben nem csak indokolt, hanem szükséges is a lassító fékezés.
  • Korlátozott látási viszonyok mellett, illetve éjszaka fontos tudni, hogy vadállat észlelése esetén a távolsági fényszóró alkalmazása kifejezetten veszélyes lehet.
  • Az óvatos közlekedés mellett a hangjelzés alkalmazása már nagyobb segítséget jelenthet, hiszen az állatok többsége megijed az erős kürt hallatán.
  • A motorkerékpárral közlekedők részére a fentiek betartása különösen indokolt.
  • Hasznos eszköze lehet még a vadelütések elkerülésének az ultrahangos vadriasztó síp, melyet a járműre rögzíthetnek, amit a menetszél hoz működésbe.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában