Kék hírek

2019.11.22. 14:00

Veszélyes anyag szivárgott Szajol külterületén

Csütörtökön már kora hajnalban riasztani kellett a tűzoltókat megyénkben veszélyesanyag-szivárgáshoz.

katasztrófavédelem

Az éjszakai órákban sem térhettek nyugovóra, ugyanis egy autó egy úttestre borult fának hajtott.

A leeresztő-szelep meghibásodása miatt autógáz szivárgott egy kilencvenöt köbméteres, huszonöt bar nyomás alatt lévő vasúti tartálykocsiból tegnap hajnalban egy Szajol külterületén lévő telepen. Az esethez a szolnoki hivatásos tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, valamint a katasztrófavédelmi mobil labor vonult, de a helyszínen voltak a cég létesítményi tűzoltói is.

A katasztrófavédelmi mobil labor a vagon körül méréseket végzet, de a veszélyes anyag nem került a levegőbe egészségre ártalmas koncentrációban. A mobil labor megvárta, míg a cég vegyi elhárító egysége a helyszínre érkezzen. Utóbbi a létesítményi tűzoltókkal közösen fejtette át a gázt egy másik tartálykocsiba.

Veszélyes fák miatt kétszer is riasztották a jászberényi hivatásos tűzoltókat Jászjákóhalma külterületére, a 31-es számú főútra. Egyszer délelőtt, egyszer pedig este dőlt ki egy út menti fa, utóbbi esetben egy gépjármű neki is hajtott a forgalmi akadálynak. Az autó önerejéből el tudta hagyni a helyszínt.

A tűzoltók mindkét esetben gyorsan felszámolták a problémát – tájékoztatta hírportálunkat Németh Ádám főtörzsőrmester, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában