kék hírek

2020.01.20. 06:45

Hamisan vádolt meg egy rendőrt egy jászberényi férfi

A Jászberényi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntette miatt egy idős jászberényi férfival szemben.

megyei főügyészség

A vád szerint 2018. szeptember 18-án a férfival szemben rendőri intézkedésre került sor, mert felmerült, hogy szabálysértést követett el. A vádlott nem tett eleget a rendőri felszólításnak, ezért kényszerítő eszközt használtak a rendőrök, majd előállították a Jászberényi Rendőrkapitányságra és szabálysértési eljárást kezdeményeztek vele szemben — tájékoztatta hírportálunkat Balázsné dr. Busku Terézia, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A férfi 2018. október 1-én a kapitányság vezetőjének fogadó óráján megjelent, és előadta, hogy őt az általa név szerint megnevezett rendőr az előállításkor, a kapitányság udvarán bántalmazta. A feljelentés alapján a rendőrrel szemben büntető eljárás indult hivatalos személy által elkövetett bántalmazás bűntette miatt, mely eljárást az Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség bűncselekmény hiányában később megszüntetett.

A vád szerint a férfi valótlanul állította, hogy a kérdéses rendőr őt bántalmazta, ezért a vádlott bűncselekmény elkövetésével hamisan vádolta meg az intézkedő rendőrt.

A Jászberényi Járási Ügyészség vádiratában indítványozta, hogy amennyiben a vádlott a vád szerinti bűncselekményt a bíróság előkészítő ülésén beismeri, a bíróság 1 év 6 hónap szabadságvesztés büntetésre ítélje a vádlottat, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre függessze fel.

A Büntető törvénykönyv (Btk) az ilyen bűncselekményekre 1-5 évig terjedő szabadságvesztés büntetés kiszabását teszi lehetővé. Az ügyben a Jászberényi Járásbíróság fog ítéletet hozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában