kockázatkezelés a fő irány idén

2020.02.21. 07:00

Évet értékeltek a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon

Az eseményen az igazgatóság tiszti állományán, valamint a rendvédelmi- és egyéb társszerveken túl a megyeszékhely önkormányzata is képviseltette magát.

Katasztrófavédelem

Forrás: JNSZ MKI

Évértékelő állományértekezletet tartottak február 19-én a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon, melynek elöljárója dr. Tóth Ferenc tűzoltó dandártábornok, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos polgári védelmi főfelügyelője volt – tájékoztatta hírportálunkat a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóügyelete.

Az értekezlet nyitányaként Matuska Zoltán tűzoltó ezredes, megyei igazgató értékelte a 2019-es esztendőt. Beszámolójában kitért a tűzoltói beavatkozások adataira és tendenciáira, a szervezetekkel való együttműködésre. Szólt továbbá az önkéntes mentőszervezetek és tűzoltó egyesületek, illetve az önkormányzati tűzoltóságok pályázatairól, valamint az igazgatóság egyes szakterületeinek tevékenységéről is, ezeken túl bemutatva a kitűzött célok megvalósulását.

Fotó: JNSZ MKI

Ezt követően dr. Tóth Ferenc tűzoltó dandártábornok lépett a pulpitushoz. Beszédében kiemelte, hogy az igazgatóság előtt is ismert az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkaprogramja, ennek alapján elkészült az első féléves munkaterv és az ebben taglalt feladatok végrehajtása prioritást élvez. Az önkéntes mozgalomhoz kapcsolódva megemlítette azt a két terepjárót, amelyet nemrégiben vehetett át a zagyvarékasi Életjel Mentőcsoport, illetve a Mentő és Tűzoltó Egyesület Túrkeve. Az idei évi tevékenységről szólva kijelentette, hogy az uniós tervezési feladatok során kiemelt hangsúlyt kap a veszélyhelyzeti kockázatok kezelésének képessége, illetve ezek bővítése, amely munka már a főigazgatóság vonatkozásában elkezdődött.

Dr. Berkó Attila, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a két szervezet közötti kiváló együttműködést emelte ki, nyomatékot adva a megyei védelmi bizottságban végzett közös tevékenységnek. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság részéről Lovas Attila igazgató azt mondta, hogy a KÖTIVIZIG és a katasztrófavédelem között nem csak az egymásra utaltságból adódóan jó a kapcsolat, mivel a vízügyi igazgatóság kérelmezőként is megjelenik a katasztrófavédelemnél, és e tekintetben sincs kifogásolnivaló a két szervezet életében.

A program egy állófogadással zárult, ahol Borbás Zoltán, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke mondott pohárköszöntőt, eredményes munkát kívánva az elkövetkezendő időszakra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában