tűzesetek

2020.02.10. 13:05

Három nap alatt tizenegy szabadtéri tűz gyulladt a megyében

A hétvégén megszaporodott a szabadtéri tüzek száma megyénkben, összesen tizenegy helyszínen csaptak fel a lángok. Jellemzően magas füves vegetáció, nádas és hulladék gyulladt meg néhány négyzetmétertől egészen hektárban mérhető kiterjedésig.

Katasztrófavédelem

Forrás: Kunszentmárton HTP

Az érintett települések között volt Szolnok, Törökszentmiklós, Karcag, Mezőtúr, Besenyszög-Palotás, Szászberek, Tiszasüly, Jászalsószentgyörgy és Újszász. Ezek mellett leginkább más jellegű tűzesetekkel kellett szembenézni – tájékoztatta hírportálunkat a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóügyelete.

Kigyulladt egy körbála péntek reggel Mezőtúron, egy Pacsirta utcai ingatlan udvarán. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Közlekedési jelzőtáblának, majd fának csapódott egy személygépkocsi péntek este Szolnokon, a Pozsonyi úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították az autót, amelynek sofőrjéhez mentők is érkeztek.

Lerakódott korom izzott egy családi ház kéményében szombat reggel Fegyverneken, a Damjanich úton. A törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók a kéményben 160 Celsius-fokos hőmérsékletet mértek, ezért az elvezetőt megbontották, amelyből több vödörnyi lerakódást távolítottak el. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Árokba sodródott egy személyautó szombat este a Szászberek és Jászladány közötti úton. A szolnoki hivatásos és a zagyvarékasi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik a helyszín biztosítását követően csörlővel kihúzták a járművet az árokból. A helyszínre mentők is érkeztek.

Korom izzott egy kémény belsejében vasárnap délután Alattyánban, a Híd utcában. A jászberényi hivatásos tűzoltók hőkamerás méréseket végeztek, ezekből megállapították, hogy a kémény fala visszahűlt. Az egység felhívta a tulajdonos figyelmét, hogy kéményseprővel történő átvizsgálásig ne használja a kéményt. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Teljes terjedelmében égett egy hetvenkét négyzetméteres, lakatlan ház vasárnap délután Tiszaföldváron, a Szőlő utcában. Az épületbe közművek nem voltak bekötve. Az esethez a kunszentmártoni hivatásos, valamint a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik légzőkészülékben, három vízsugárral oltották el a tüzet, valamint a födémszerkezetet is megbontották.

Fotó: Kunszentmárton HTP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában