új pszichoaktív anyag

2020.02.10. 15:30

Letartóztatás várhat két szolnoki kábítószer-kereskedőre

Két férfi letartóztatását kezdeményezte a Szolnoki Járási Ügyészség kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt – tudtuk meg Balázsné dr. Busku Teréziától, a megyei főügyészség sajtószóvivőjétől.

Az ügyészi indítvány szerint a két férfi 2020. február 6-án este Szolnokon egy forgalmas parkolónál eladott egy vásárló részére 41 gramm nettó tömegű, szürkésbarna színű kristályos anyagot, mely új pszichoaktív anyagnak minősül.

A gyanúsítottak ezután egy újabb értékesítés reményében egy nagy áruház parkolójába mentek, hogy az adásvételt lebonyolítsák, azonban a rendőrség az üzlet megkezdésekor rajtuk ütött és megakadályozta az eladást. A rendőrség a gyanúsítottak autójából további 190 gramm és 171 gramm kristályos anyagot foglalt le.

Az ügyészség szerint a gyanúsítottak esetében fennáll annak veszélye, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a hatóság elől megszöknének, tárgyi bizonyítási eszközöket semmisítenének meg, illetve tovább folytatva tevékenységüket fennáll a bűnismétlés veszélye is.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. február 8. napján egy hónapi időtartamra – az ügyészi indítvánnyal egyezően – elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

A végzés nem vált véglegessé, mert a gyanúsítottak és védőik enyhébb kényszerintézkedés érdekében fellebbezést jelentettek be ellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában