Kék hírek

2020.03.30. 14:00

A szolnoki bíróság online is előzetesbe tett egy autótolvajt

A Szolnoki Járási Ügyészség indítványára a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója 2020 március 27-én telekommunikációs eszköz segítségével ülést tartott és elrendelte egy tápiószentmártoni férfi letartóztatását.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2020. február 7-én éjszaka Szolnokon egy garázs ajtajáról leverte a lakatot és a benne lévő személygépkocsit ellopta, és elvitt a garázsból még alufelnivel ellátott gumikat, egyéb szerszámokat – tudtuk meg a megyei főügyészség sajtószóvivőjétől.

A gyanúsított a lopást 830.000 Ft értékre követte el. Az ellopott autót Tápiószentmártonba vitte és a rendszámot leszerelte. A rendőrség később az autót megtalálta és lefoglalta.

A gyanúsított büntetett előéletű, felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll, ezért vele szemben fennáll a bűnismétlés veszélye. Felmerült annak veszélye is, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén az eddig elő nem került bizonyítási eszközöket megsemmisítené. Mindezen okok alapján lopás bűntette miatt a bíróság elrendelte a gyanúsított letartóztatását egy hónapi időtartamra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában