Jogerős ítélet

2020.03.10. 14:00

Hat hónap letöltendő börtönt kapott egy földvári ittas sofőr

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség bíróság elé állított egy 30 éves tiszaföldvári férfit ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2020. február 23. napján a késő esti órákban Tiszaföldvár lakott területén közepes fokú alkoholos befolyásoltság előidézésére alkalmas ittas állapotban közlekedett személyautóval, amikor is a rendőrök intézkedés alá vonták, és megfúvatták vele a szondát, amely pozitív értéket mutatott – tájékoztatta hírportálunkat a megyei főügyészség.

A férfit mintegy fél évvel ezelőtt a bíróság ugyancsak ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt már felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte és eltiltotta a közúti járművezetéstől. Ennek az ítéletnek azonban nem volt kellő visszatartó ereje, ezért a Kunszentmártoni Járásbíróság a napokban hozott ítéletében 6 hónap végrehajtandó fogházra ítélte a vádlottat, 1 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, valamint 1 év 10 hónapra a közúti járművezetéstől is. A bíróság elrendelte a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában