ügyészségi hírek

2020.03.04. 10:27

Unokázós csalók kerültek előzetesbe Szolnokon

A Szolnoki Járási Ügyészség indítványt tett két budapesti férfi letartóztatására, akik a megalapozott gyanú szerint Szolnokon, illetve Fóton idős emberektől akartak több millió forintot kicsalni.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Az indítvány szerint 2020. február 17-én az esti órákban szolnoki otthonaikban egy ismeretlen telefonáló felhívott 26 időskorú sértettet, legtöbbször arra hivatkozva, hogy unokájuk vagy gyermekük balesetet szenvedett és több millió forintot kellene a nagyszülőnek sürgősen kifizetni – tudtuk meg a megyei főügyészség sajtószóvivőjétől.

A szolnoki sértettek egyike sem fizetett, mert többnyire felismerték, hogy megtévesztik őket. Az eddig ismeretlen telefonáló elkövetőnek a két elfogott férfi volt a segítségére, akik a sértettek közelében várták, hogy az esetleges pénzt átvegyék.

2020. február 22-én Fóton az elkövetőknek sikerült is pénzhez jutniuk. Az ismeretlen telefonáló ugyanazon módon kicsalt egy idős sértettől 2 millió forintot, mely összeget az elfogott gyanúsított egyike átvette. 2020. február 28-án az elkövetők ugyancsak Fóton próbálkoztak pénzhez jutni a már bevált módszer szerint. A felhívott sértett a megtévesztés hatására egy nagyobb összeget össze is készített az elkövetőknek, de az átadást megelőzően a nyomozó hatóság elfogta a bűncselekmény végrehajtóit, a két budapesti férfit.

A Szolnoki Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően 2020. március 2-án az őrizetbe vett gyanúsítottak letartóztatását elrendelte, megállapítva, hogy a gyanúsítottak esetében fennáll a szökés, elrejtőzés, a bizonyítási eszközök megsemmisítésének, illetve a bűnismétlésnek a veszélye. A bíróság végzése ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be, ezért az ügyben másodfokon a Szolnoki Törvényszék dönt majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában