Gyilkossági kísérlet

2020.05.07. 16:30

Nem létező örökség miatt akarta megölni élettársát egy apáti férfi

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség vádat emelt előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt egy jászapáti férfival szemben.

A vádirat szerint a férfi korábbi élettársa, majd későbbi barátnője, hogy magához kösse őt, még 2011. évben elhitette a férfival, hogy nagyobb vagyont örökölt, melynek egy részét végrendeletében a vádlottra hagyja. A hölgy egy valótlan tartalmú végrendeletet is mutatott a férfinak, azért, hogy az elhiggye, hogy létezik az örökség – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádlottnak 2018 decemberében anyagi gondjai adódtak, ezért pénzre lett volna szüksége. A férfi még ekkor sem tudta, hogy nem létezik az örökölt vagyon, ezért az általa hitt örökség megszerzése érdekében elhatározta, hogy megöli a barátnőjét. A vádlott 2018 decemberében egy korábban megszerzett kálium-kloriddal kívánta megmérgezni a sértettet, mely szer nagy mennyiségben az emberi szervezetben szívmegállást és így halált is okozhat.

A vádlott egy teáskanálnyi kálium-kloridot egy két dl-es pohárban összekevert málna szörppel és vízzel, majd a keveréket lefagyasztotta. Az így elkészült jégkásával másnap megkínálta a sértettet, aki azonban a kóstolást követően nem volt hajlandó mindet elfogyasztani, mert a jégkása rossz ízű és maró hatású volt. A sértett szervezetébe jutott anyag, de még az összes, vádlott által elkészített jégkásában lévő szer sem okozhatta volna a sértett halálát csekély mértékű tartalma miatt.

A büntető anyagi jogi szabályok szerint a minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt kiszabható büntetés – mely 20 évig vagy életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés is lehet – korlátlanul enyhíthető, ha az elkövető a bűncselekményt alkalmatlan eszközzel vagy alkalmatlan módon követi el, mint ahogy ezt tette a vádlott jelen esetben is.

Az ügyben elsőfokon a Szolnoki Törvényszék fog döntést hozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában