ügyészségi hírek

2020.05.26. 16:30

Vádat emeltek a családtagjait meglopó tiszakürti férfivel szemben

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 24 éves tiszakürti férfival szemben nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt.

Forrás: Shutterstock

Az ügy még 2019. júliusában kezdődött, amikor a fiatal vádlott eltulajdonította édesanyja ékszereit, mintegy 680.000 Ft. értékben – tájékoztatott a megyei főügyészség. Úgy tűnt, hogy a cselekménynek nem lesz folytatása, azonban 2020. januárjában, majd februárjában rendszeresen járt haza a vádlott, de csak azért, hogy szüleitől különböző dolgokat lopjon el. Többek között láncfűrészt, a fagyasztóládából húsokat lopott, ezen túlmenően elvette a gyermekkorú testvére mobiltelefonját is. A vádlott rettegésben tartotta a családját.

2020. február közepén megjelent ismét a szülei házában, dühöngeni kezdett és az édesanyját tettleg bántalmazta, amelytől a sértettnek 8 napon belül gyógyuló sérülése keletkezett, majd megrongálta a szekrénysort is. A férfi néhány órával később ismét megjelent a szülői háznál, a zárt ajtón keresztül nem tudott bejutni, ezért cserepes növényekkel betörte az ablaküveget, bement a házba és azzal fenyegette meg anyját, hogy megöli őt, rágyújtja a házat.

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség a vádiratban végrehajtandó börtönbüntetést, közügyektől eltiltást és vagyonelkobzást indítványozott a letartóztatásban levő vádlottal szemben. Az eljárás a Kunszentmártoni Járásbíróságon folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában