óvatosság

2020.06.21. 07:00

Itt a nyár, ügyeljünk megyénkben is a biztonságos közlekedésre

A megyei balesetmegelőzési bizottság felhívja a figyelmet, hogy a nyári vakáció ideje alatt kiemelten ügyeljünk a kerékpárral közlekedő gyermekekre.

Forrás: police.hu

Reméljük hamarosan itt a várva várt jó idő, és ezzel együtt a nyári VAKÁCIÓ! A gyermekeknek jóval több szabadidejük lesz, kedvükre futkározhatnak, előkerülnek a gördeszkák, rollerek, görkorcsolyák.

Ebben az időszakban tanulnak meg a kicsik biciklizni, és a nagyobbak is jóval többet kerékpároznak, mint eddig.

A megyei balesetmegelőzési bizottság kéri a járművezetőket, hogy azokon a helyeken, ahol a gyermekek jelenlétére fokozottabban számítani lehet – játszóterek, gyermekintézmények, kijelölt gyalogos átkelőhelyek, lakótelepek stb. – különösen körültekintően, fokozott óvatossággal közlekedjenek.

Fotó: Police.hu

Valamint arra kérik a szülőket és a pedagógusokat, hogy hívják fel a gyermekek figyelmét a nyári szünidő veszélyeire (pl.: álló jármű mögött áthaladás, körültekintés nélkül az úttestre lépés, stb.), a gyalogos, kerékpáros és utas közlekedés legfontosabb szabályaira.

Ellenőrizzék gyermekük kerékpárjának üzembiztonságát, előírásszerű felszereléseinek meglétét, működőképességét (kormány, fékek, lámpák, fényvisszaverő prizmák, védőfelszerelések).

A szülői példamutatás elengedhetetlen a gyermekek helyes közlekedésre neveléséhez, ezért a rendőrség kéri a felnőtteket, hogy a mindennapok során akár gyalogosan, kerékpárral vagy gépkocsival közlekednek, mutassák meg gyermekeiknek a szabályos közlekedést!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában