jogerős ítélet

2020.06.20. 11:30

Kerékpárt és takarmányt lopott egy fiatal Kunhegyesen

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak huszonéves, büntetett előéletű fiatalembernek a büntetőügye, aki mialatt szökésben volt az egyik javítóintézetből, tavaly januárban az egyik kunhegyesi ház udvaráról félmázsa takarmánykukoricát, februárban pedig a kunhegyesi autóbuszállomás kerékpártárolójából egy leláncolt kerékpárt lopott. Jogerősen 8 hónap fogházra ítélték és 1 évre eltiltották a közügyektől.

Mindkét eset a hétezer lakosú Kunhegyesen történt. A fiatalember, akivel szemben korábban lopás vétsége és önbíráskodás bűntette miatt is javítóintézeti nevelést szabtak ki, megszökött a javítóintézetből – tájékoztatta hírportálunkat a Szolnoki Törvényszék.

Előbb 2019. január 6-án fényes nappal a kerítésen át bemászott egy kunhegyesi ház udvarára, és az ott álló épület gangjáról ellopott, majd eladott félmázsa szemes takarmánykukoricát. Egy hónappal később, február 5-én pedig szintén fényes nappal a kunhegyesi autóbuszállomás kerékpártárolójához vezetett az útja, ahol kézi erővel szétfeszítette az egyik leláncolt kerékpáron lévő lakatot, majd a biciklit magával vitte és eladta.

Az ügyben 2019. május 8-án emelt vádat a Karcagi Járási Ügyészség. A Karcagi Járásbíróság 2020. január 9-én előkészítő ülést tartott, melyen a vádlott beismerte a bűncselekmények elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, ezért a bíróság ítéletet hozott.

A büntetett előéletű fiatalembert kétrendbeli lopás vétségében mondta ki bűnösnek, és tettéért 8 hónap fogházra ítélte, 1 évre eltiltotta a közügyektől, és 5500 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben.

Az ügyészség súlyosításért, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen lezárult.

A Szolnoki Törvényszék 2020. június 11-én meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában