balesetmegelőzés

2020.06.24. 11:30

Sokan nem használják a biztonsági övet, nő a balesetek száma

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a gyermekbiztonsági rendszer, valamint a biztonsági öv használatára hívja fel a figyelmet.

Forrás: Police.hu

A baleseti adatok azt mutatják, hogy a nyári hónapokban növekszik a gyermekek által okozott, illetve elszenvedett balesetek száma. Az egyik fő baleseti ok, amelynek nagyon súlyos kimenetele lehet, amikor a gyermeket – általában rövid távon közlekedve – beültetik ugyan a gyermekülésbe, de nem kapcsolják be a biztonsági övet – olvasható a bizottság közleményében.

Fotó: Police.hu

Az előírások szerint autóban utazva a 150 centiméternél alacsonyabb gyermeket gyermekbiztonsági rendszerben kell rögzíteni.

Részletezték: a 3 évnél idősebb és legalább 135 cm magas gyermek a hátsó ülésen, a testméretéhez igazított ülésmagasítóval, és az üléshez beszerelt biztonsági övvel rögzítve utazhat. Nem megfelelő, ha a gyermek nyakánál vagy hónaljánál van elvezetve a biztonsági öv.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában