Videóval

2020.08.11. 17:30

Hajszál híja volt, hogy nem lett tragédia Szolnokon

Két kerékpáros sérült a Szolnokon történt balesetekben – tudtuk meg a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletétől.

police.hu

Forrás: police.hu

Két kerékpáros baleset is történt hétfőn Szolnokon. Mindkét balesetben a kijelölt gyalogos-átkelőhely mellett haladó, az utat keresztező kerékpárúton körültekintés nélkül hajtottak át az úttesten a biciklisek. A Várkonyi téri körforgalomnál egy 35 éves nő, illetve a Tiszaliget lejárójánál lévő kijelölt gyalogos-átkelőhelynél egy kiskorú fiú hagyta figyelmen kívül a kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtáblát, és kihajtott az úttestre. Az asszonyt egy személygépkocsi, a fiút egy helyi járatos autóbusz ütötte el. Kizárólag a szerencsének köszönhető, hogy mindkét kerékpáros – az elsődleges orvosi vélemény szerint – könnyű sérülést szenvedett.

Fotó: police.hu

A gyalogosok és a kerékpárosok a közlekedés legvédtelenebb résztvevői. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai rendszeres ellenőrzésekkel, balesetmegelőzési akciókkal, láthatósági eszközök osztásával, és különböző projektekkel hívják fel a gyalogosok és kerékpárosok figyelmét a szabályos közlekedésre. A megelőzési szakemberek mindezt annak érdekében teszik, hogy csökkentsék a közúti balesetek számát és tudatosítsák a közlekedés résztvevőiben a felelősségteljes magatartást. A rendőrség kéri, hogy tartsák be a szabályokat, óvják maguk és mások testi épségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában