Káresemények

2020.09.21. 16:30

Mozgalmas napokon vannak túl megyénk tűzoltói

A hétvégén átlagosan kilenc beavatkozása volt naponta a megye tűzoltóinak, amelyek között nagy kiterjedésű szabadtéri tűz, közlekedési baleset, gázszivárgás és fakidőlés is volt – tájékoztatta hírportálunkat a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Katasztrófavédelem

Forrás: Törökszentmiklós ÖTP

Kettéhasadt és villanyvezetéket szakított el egy huszonöt méter magas nyárfa péntek éjszaka Tiszapüspökiben, a Csuka utcában. Az áramszolgáltató szakemberei az érintett részt kiszakaszolták, majd a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók dugólétra, mentőkötél és két motoros láncfűrész segítségével eltávolították a fát.

Öt autó ütközött össze péntek délután Jászárokszállás határában. A település önkormányzati tűzoltói az egyik autót letolták az útról, valamint feltakarították a törmelékeket és felitatták az úttestre került hűtőfolyadékot.

Egy szétbontott jármű karosszériája égett szombat hajnalban Tiszabőn, a Béke úton. A kunhegyesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Kigyulladt egy gallytároló építmény vasárnap hajnalban Karcagon, egy Szent László utcai családi ház udvarán. A különálló épület tűzét a karcagi hivatásos tűzoltók oltották el egy vízsugárral.

Sparhelt füstölt be egy családi házat vasárnap délelőtt a tiszaroffi Mártírok útján. A kunhegyesi önkormányzati tűzoltók szellőztetést végeztek, illetve a füstölő berendezést kivitték az ingatlanból. A helyszínre mentők is érkeztek.

Szemét égett egy időszakosan lakott családi házban vasárnap délután Karcagon, a Bíró utcában. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral avatkoztak be, illetve áramtalanították az ingatlant.

Szivárgott a gáz vasárnap délután Zagyvarékason, egy Pálma utcai családi ház bekötésénél. A tulajdonos az eset idején nem tartózkodott otthon. A szolnoki hivatásos tűzoltók ötven méteres körzetben kiürítették a területet, amíg a gázszolgáltató szakemberei meg nem szüntették a problémát.

Összeütközött egy menetrend szerint közlekedő autóbusz és egy személygépkocsi vasárnap este Csépán, a Béke utcában. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók a személyautót áramtalanították. A helyszínre a mentőket is riasztották.

A hétvégén összesen tizenegy szabadtéri tűz történt, egész pontosan Szolnokon, Tiszaroffon, Tiszasason, Fegyverneken, Tiszaföldváron, Jászladányon és Kenderesen. A legsúlyosabb helyzet Tiszasasnál alakult ki, ahol tíz hektáron pusztított tűz, amely tanyákat és lábon álló napraforgót veszélyeztetett, illetőleg leégetett száz darab körbálát – tudtuk meg a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!