vádemelés

2020.12.09. 11:44

Előre eltervezte a jászladányi nő, hogy megöli a barátját

A nő több késszúrással megölte és feldarabolta barátját Bécsben még tavaly év elején. A megyei főügyészség vádat emelt a jászladányi nő ellen.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

Ahogy arról már többször beszámoltunk, gyanús zsákokat találtak Jászalsószentgyörgy külterületén, a szászbereki öntözőcsatorna átereszében tavaly március másodikán. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a nejlonzsákok emberi testrészeket rejtenek.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy vádat emeltek két magyar nő ellen. Egyiküket előre kitervelten elkövetett emberölés és kifosztás bűntettével, a másikat bűnpártolás bűntettével vádolja az ügyészség.

A vád szerint a 27 éves nő 2018 év őszén Ausztriában, Bécsben ismerte meg későbbi áldozatát, egy másik földrészről származó férfit, aki a nőt nehéz helyzetéből kisegítette.

Szállást, anyagi biztonságot és kábítószert is biztosított számára.

A nő a férfit több ízben otthagyta, mert ilyenkor visszament az ugyancsak Bécsben élő magyar barátjához, akivel „se veled, se nélküled„ viszonyban álltak. 2019. év elején a nő a sértettel került ismét kapcsolatba, aki a nőt már feleségül kívánta venni, amibe a nő is belegyezett. A hónap közepétől azonban a nő már nem tartotta jó ötletnek a házasságot. Úgy érezte, hogy a sértett erőszakosabb és inkább magyar barátjával szeretne ismét együtt lenni.

A vádlott felvette a kapcsolatot a magyar barátjával, aki azt tanácsolta neki, hogy mondja el a sértettnek, hogy nem szereti és hagyja őt el. A nő azonban – tartva a sértett kiterjedt kapcsolataitól, a sértett barátaitól – azt tervezte el, hogy inkább megöli a sértettet és utána úgy tesz, mintha a sértett eltűnéséről nem rendelkezne információval.

A vádlott várta a megfelelő alkalmat, mely 2019. február 24-én a reggeli órákban jött el. Előtte való nap és a diszkóban is mindketten jelentős kábítószert fogyasztottak. A vádlott és a sértett egy diszkóból tértek haza bécsi otthonukba és lefekvéshez készülődtek. A férfi még elalvás előtt szeretkezni kívánt, ezért közeledni próbált a nőhöz. A vádlott durván elutasította, letaszította a sértettet a földre, majd sértegette.

A férfi dühös lett és megfenyegette a vádlottat. A nő ekkor felkapta a mellette lévő kést, először megszúrta a sértett nyakát, majd dulakodás közben többször megszúrta a teste több pontján. A sértett röviddel a szúrásokat követően életét vesztette. A nő ezután elvette a sértett pénzét, 580 eurót, majd másnap a késsel és egy kalapáccsal feldarabolta a testet és bőröndökbe rakva édesanyjához, a másik vádlott jászladányi otthonába szállította.

Fotó: police.hu

A következő napon a vádlottak a sértett maradványait egy bérelt autóval Jászalsószentgyörgy külterületére szállították, egy beton átereszben elrejtették, majd sósavval leöntötték.

Az ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a bíróság az anyával szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetést, a lányával szemben határozott idejű fegyházbüntetést szabjon ki. Az ügyben a Szolnoki Törvényszék hoz majd döntést első fokon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában