Súlyos testi sértés

2020.12.18. 10:17

Elrendelték a jászkiséri bántalmazó letartóztatását

A Jászberényi Járási Ügyészség indítványt tett a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírójánál egy 24 éves jászkiséri férfi letartóztatására súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Az ügyészség indítványa szerint a férfi 2017-ben, azt követően költözött a sértett férfi jászkiséri házába, hogy szülei elküldték otthonról. A férfi viselkedése már a beköltözését követő néhány napon belül megváltozott, követelőző és agresszív lett. Heti rendszerességgel megverte az őt szívességből befogadó sértettet, sokszor tört-zúzott a házban – tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A sértett tartott az újabb bántalmazásoktól, ezért teljesítette a keresettel nem rendelkező gyanúsított minden kérését. Ellátta őt élelemmel, cigarettával, szeszesitallal.

A férfi 2019. nyarán elvette a sértettől a mobiltelefonját is, amit a továbbiakban kizárólag ő használt. Ennek ellenére rendszeresen azzal fenyegette meg a sértettet, hogy mind a tíz ujját eltöri, ha nem tölti fel a telefon egyenlegét.

Az elkövető egyre durvábban bántalmazta a sértettet. Így a 2019. nyarától 2020. decemberéig terjedő időszakban többször megtörtént, hogy a gyanúsított szándékosan kést szúrt a sértett karjába, combjába, lapockájába, illetőleg egy alkalommal egy másfél méteres vasrúddal tett szúró mozdulattal a sértett fülét sebesítette meg. A sértett ezen alkalmakkor 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett ugyan, de súlyosabb sérülései is keletkezhettek volna.

A férfi utolsó alkalommal 2020. december elején verte meg a sértettet. Ekkor a gyanúsított háromszor csapott a sértett tarkójára egy seprűnyéllel. A bántalmazás során a sértettnek koponyatöréssel járó súlyos sérülései keletkeztek.

Az ügyészség a gyanúsított letartóztatását indítványozta, mert álláspontja szerint fennáll a veszélye annak, hogy a sértettet éveken át bántalmazó férfi szabadlábon hagyása esetén újabb szándékos bűncselekményt követne el, illetőleg veszélyeztetné a bizonyítást.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója szerdán az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés végleges, azt a gyanúsított és védője is tudomásul vette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában