Kék hírek

2020.12.11. 14:16

Kerékpártolvajt fogtak a karcagi rendőrök

Egy lezárt kerékpárt odébb is tett a tolvaj, hogy hozzáférjen egy lezáratlanhoz. Az eset tanulságát olvasóinkra bízzuk.

police.hu

Forrás: police.hu

Ismeretlen személy tulajdonított el egy lezáratlan kerékpárt egy kenderesi falatozó kerítése mellől december 10-én 7 óra 15 perc körül. A karcagi egyenruhások adatgyűjtést és a kamerafelvételek elemzését követően megállapították, hogy a bűncselekmény feltételezett elkövetője egy fegyverneki lakos, akivel szemben több eljárás is folyamatban van a Karcagi Rendőrkapitányságon, vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt – tudtuk meg a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletétől.

A nyomozók a jogsértőt elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A terhelt kihallgatásakor elmondta, hogy egy lezárt kerékpárt tett arrébb ahhoz, hogy a lezáratlan biciklihez hozzáférjen, majd néhány perc múlva már el is adta a zsákmányt. A rendőrök az alkalmi vevőnél megtalálták a kétkerekűt, amit a tulajdonosnak viszaadtak. A Karcagi Rendőrkapitányság lopás vétség miatt folytat eljárást.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság korábban felhívta a figyelmet arra, hogy a tolvajnak néhány másodperc is elegendő, hogy a könnyű prédát megszerezze, azonban kellő óvatossággal és megfelelő védelmi eszközökkel, módszerekkel ezeknek a bűncselekményeknek egy része megelőzhető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában