Káresemények

2020.12.28. 15:56

Komolyabb balesetek nélkül telt a karácsonyi időszak megyénkben

Jelentős káresemények nélkül telt a karácsonyi időszak Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Katasztrófavédelem

Forrás: Tiszaföldvár ÖTP

Ennek ellenére több kisebb beavatkozást hajtottak végre a megye tűzoltói az ünnepek alatt, vonultak műszaki mentésekhez, egy kisebb tűzesethez, kéménytűzhöz és csőtöréshez is – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Felborult egy pékárut szállító kistehergépjármű csütörtökön a hajnali órákban, a Kengyel és Mezőtúr közötti útszakaszon. A balesethez a tiszaföldvári önkormányzati és a kengyeli önkéntes tűzoltók vonultak. Az egységek áramtalanították a járművet, valamint drótkötél segítségével kerekeire állították és kivontatták az árokból. A munkálatok ideje alatt félpályás útzár volt érvényben.

Kigyulladt egy lakatlan ház melléképülete Mezőtúron, a Szolnoki úton csütörtökön az esti órákban. A tűzesethez a mezőtúri hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugár segítségével oltották el a lángokat. Az oltást egy vízszállító gépjármű is segítette.

Fotó: Tiszaföldvár ÖTP

Kéménytűz keletkezett egy lakóingatlanban Tiszaföldváron, a Kossuth Lajos utcában csütörtökön este. Az esethez a tiszaföldvári önkormányzati és a kunszentmártoni hivatásos tűzoltók vonultak. Az egységek kéziszerszámok és puttonyfecskendő segítségével sikeresen megszüntették az égést és a parázslást, majd ezt követően további méréseket végeztek, hogy a tűz nem terjedt-e tovább a padlástérben. Az ingatlanban két felnőtt és egy fiatalkorú tartózkodott, akik szerencsére nem sérültek, és továbbra is az otthonukban maradhattak.

Csőtörés miatt történt beázás Szolnokon, a Hunor utcában pénteken reggel. Az ingatlanban körülbelül húsz centiméter nagyságú víz állt, amit a helyszínre érkező szolnoki hivatásos tűzoltók egy búvárszivattyú segítségével távolítottak el az ingatlanból.

Fának ütközött egy személygépjármű Jászberényben, a Hatvani úton vasárnap az esti órákban. A balesethez a jászberényi hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járművet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában