vádemelés

2020.12.23. 10:10

Lopott teherautóval akart elmenni Tiszasasról, de elakadt a sárban

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 40 éves tiszasasi férfi ellen jármű önkényes elvétele bűntettének kísérlete miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a vádlott ez év október 13-án az esti órákban megjelent egy tiszasasi körbekerített ingatlannál. Úgy gondolta, hogy az udvaron álló kisteherautóval elmegy Tiszasasról, ezért a vádlott a zárt kiskapun az elrejtett kapukulcs segítségével bejutott, majd ezt követően a kétszárnyú nagykaput kinyitotta – tudtuk meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészségtől.

A férfi beült az udvaron található nyitott tehergépkocsiba, amelyben ott volt az indítókulcs. A vádlott beindította a járművet és megpróbált kiállni az utcára, azonban ez nem sikerült neki, mert a jármű a nedves talajon elkapart.

A teherautó hangjára felfigyelt a szomszédos ingatlanban lakó sértett, aki odasietett az autóhoz, a vádlottat a ruházatánál fogva kivette a vezetőülésből, és a motort leállította, így megakadályozva azt, hogy a vádlott elvigye a tehergépkocsit.

A sértett telefonon értesítette a rendőrséget, miközben a vádlottat a ruházatánál fogva megpróbálta visszatartani. A vádlott azonban kitépte magát a fogásból, de sokáig nem jutott, mert a sértett barátai feltartóztatták.

Az ügyészség a különös és többszörös visszaeső vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztést és közügyektől eltiltás indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában