tűzoltók

2020.12.30. 14:52

Megyeszerte kisebb károkat okozott az erős szél

A tűzoltóknak a kedd jellemzően az erős szél miatt bekövetkezett káresemények felszámolásával telt, ezenkívül egy közlekedési balesethez és egy oszlop megdőléséhez kellett vonulniuk.

Katasztrófavédelem

Forrás: Tiszaföldvár Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság

Kedden öt esetben volt szükség a tűzoltók munkájára az időjárási eseményekkel összefüggésben – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyelete.

A mezőtúri Törő Pál utcában egy családi ház lemez- és cserépfedésű tetőhéjazatát bontotta meg a szél hajnalban, a veszélyes állapotot a helyi hivatásos tűzoltók szüntették meg.

Tiszaörs külterületén több fa dőlt az úttestre kedden hajnalban, ezeket a tiszafüredi hivatásos tűzoltók távolították el.

A tószegi Nyúl utcában egy nyárfa veszélyesen megdőlt kedden hajnalban, ezt a szolnoki hivatásos tűzoltók vágták ki.

Szajol külterületén szintén egy fa dőlt a 4-es főút irányába kedden hajnalban, a szolnoki tűzoltók itt is megszüntették a veszélyes állapotot.

A tiszaföldvári Döbrei János utcában egy körülbelül tíz méter magas meggyfa részben háztetőre, részben pedig egy másik fára dőlt kedden délelőtt. A város önkormányzati tűzoltói motoros láncfűrésszel, dugólétrával és mentőkötéllel avatkoztak be. A káresemény közelében a tűzoltók egy baleset szemtanúi voltak, ezért az egység értesítette a mentőszolgálatot, illetve biztosította a helyszínt a társszervek megérkezéséig.

Fotó: Tiszaföldvár Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság

Árokba csapódott egy személygépkocsi kedden délután Poroszlón, az Alkotmány úton. A tiszafüredi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit. A járműben hárman utaztak, a helyszínre mentők is érkeztek.

Egy hat méter magas, fából készült távközlési oszlop alja elkorhadt, emiatt a pózna egy ingatlan kerítésének dőlt kedden délután Jászladányon, a Fekete Pál utcában. A jászkiséri önkormányzati tűzoltók kordonszalaggal lezárták az érintett területet, majd értesítették az illetékes távközlési szolgáltatót.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában