JÁSZKUNSÁG

2020.12.20. 11:30

Most fokozottan kell figyelnünk az értékeinkre

Az év végi ünnepek közeledtével egyre többen indulnak bevásárlókörútra. Ebben az időszakban azonban gyakoribbak lehetnek a zseblopások, a gépkocsifeltörések, ezért legyünk körültekin­tőek.

Czakó Nóra

– Az elmúlt napokban több parkoló autóból is loptak a megyében – értesítette hírportálunkat dr. Takács Tibor megyei rendőrségi sajtóreferens.

– Az esetekben közös, hogy a gépjármű vezetője nem zárta be az autó ajtajait, amikor a ház előtt, vagy a parkolóban hagyta. A hasonló esetek azonban kis odafigyeléssel elkerül­hetőek.

Fontos, hogy ne hagyjunk értéktárgyakat az utastérben, még üres táskát, ruhaneműt, élelmiszert se, és akkor se hagyjuk felügyelet nélkül az autót, amikor kipakolunk belőle – sorolta az intelmeket a sajtóreferens. Legutóbb vasárnap kora este történt hasonló eset Jászkiséren, ahol egy helyi lakos az egyik utcában parkoló, nyitva hagyott gépkocsiból kivett egy szatyrot, a kesztyűtartóból egy pénztárcát, a benne lévő készpénzzel és bankkártyával, majd távozott a helyszínről.

A sajtóreferens hozzátette, annak érdekében, hogy ne váljunk zsebtolvajok áldozatává, fokozattan figyeljünk értékeinkre a forgalmas helyeken. A kabát vagy táska külső, illetve a nadrág hátsó zsebe nem a legbiztonságosabb hely értékeinknek, inkább a belső zsebeket, cipzározható rekeszeket használjuk. A bankkártyát és a PIN-kódot soha ne tartsuk egymás mellett, a sok készpénzt pedig egymástól elkülönítve tároljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában