vádemelés

2020.12.03. 17:32

Patikában felejtett pénztárcát lopott el egy szolnoki férfi

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt egy szolnoki férfival szemben kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt.

A férfi szeptember 3-án egy szolnoki gyógyszertárban tartózkodott, amikor észlelte, hogy a sértett hölgy a patika kiadó pultján felejtette pénztárcáját. A vádlott a 2 000 forint értékű pénztárcát a benne lévő 180 000 forint készpénzzel együtt elrakta, majd távozott. Mint arról korábban beszámoltunk, a szolnoki rendőrök a patika kamerafelvétele alapján gyorsan beazonosították a vádlottat és az ellopott értékekből 120 000 forintot sikerült lefoglalniuk.

A bűncselekményt beismerő vádlottal szemben az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével állapítsa meg, hogy a vádlott elkövette a bűncselekményt és intézkedésként bocsássa próbára, és a sértett által a meg nem térült kár tekintetében bejelentett polgári jogi igényét érdemben bírálja el. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog első fokon döntést hozni – tudtuk meg a megyei főügyészség sajtószóvivőjétől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában