Rablás

2020.12.16. 15:06

Súlyosan megverte hajléktalan áldozatát egy kisújszállási fiatal

Egy kisújszállási fiatal előbb cigarettát, majd pénzt kért egy hajléktalantól, aki mindkét esetében visszautasította a kérést. A fiatal válaszul olyan erővel ütötte meg a sértettet, hogy az rövid ideig eszméletét vesztette.

Forrás: Shutterstock

A Szolnoki Járási Ügyészség indítványt tett egy kisújszállási fiatalkorú gyanúsított letartóztatásának meghosszabbítására rablás bűntette miatt – tájékoztatta hírportálunkat a megyei főügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2020. augusztus 11-én a kora esti órákban Kisújszálláson kiszemelt egy hajléktalan sértettet, aki épp egy padon ült. A gyanúsított odalépett hozzá és cigarettát kért tőle, de a sértett közölte, hogy nincs neki. Ekkor a fiatalkorú pénzt követelt a sértettől, aki azt mondta, hogy pénze sincs. A gyanúsított erre ököllel oly erővel ütötte meg a sértettet, hogy rövid időre eszméletét vesztette és leesett a padról. Ezt kihasználva a gyanúsított átkutatta a sértett ruházatát, és eltulajdonította a nála levő 560 forintot, melyet nem sokkal később elköltött.

A rendőrök még aznap őrizetbe vették a fiatalkorút, akit a bíróság 2020. augusztusa 13-án letartóztatott. Az ügyészség a napokban indítványozta a letartóztatás meghosszabbítását. A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal egyetértve 2021. február 13. napjáig meghosszabbította a letartóztatást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában