Súlyos testi sértés

2020.12.15. 10:47

Többször is bántalmazta kiskorú élettársát egy tiszaföldvári férfi

Egy büntetett előéletű tiszaföldvári férfi többször is bántalmazta kiskorú élettársát.

Forrás: Shutterstock

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség indítványt tett egy tiszaföldvári férfi letartóztatására életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt – tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

Az indítvány szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2020. márciusában tiszaföldvári otthonukban egy piszkavassal több ízben megütötte kiskorú élettársát, illetve ököllel test-szerte bántalmazta és utána a földön fekvő sértettet meg is rugdosta. A sértett két karjának felemelésével védte fejét az ütések elől, melyek olyan erősek voltak, hogy a sértett mindkét karja eltört. Amennyiben az ütések a fejét érik, életveszélyes sérülései keletkeztek volna.

A férfi azzal is megalapozottan gyanúsítható, hogy 2019. decemberétől 2020. május 1-ig rendszeresen bántalmazta élettársát, akinek emiatt 8 napon túl és 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A férfi korábban is volt büntetve, jelenleg is több büntető eljárás folyik vele szemben, többek között hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt.

A gyanúsított a nyomozás során több ízben elérhetetlenné vált, ezért az eljárást fel kellett függeszteni. A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság a gyanúsított ellen elfogató parancsot bocsájtott ki, melynek révén a rendőröknek sikerült elfogniuk.

A gyanúsítottal szemben a letartóztatás feltételei közül megállapítható, hogy a gyanúsított megszökött, illetve fennáll a szökés, a bűnismétlés és a bizonyítási eljárás meghiúsításának a veszélye is.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója hétfőn – egyetértve az ügyészi indítvánnyal – a gyanúsított letartóztatását elrendelte. A végzéssel szemben bejelentett gyanúsítotti fellebbezés miatt az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog végleges döntést hozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában