kék hírek

2020.12.13. 10:57

Tolató teherautóval ütközött egy tiszafüredi sofőr

A rendőrségi kiemelten kéri a közlekedésben résztvevőket, hogy a korlátozott látási körülmények miatt megfelelően válasszák meg sebességüket.

Police.hu

Forrás: police.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén szombaton két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetben intézkedtek a rendőrök. Szombaton a megye rendőrei négy személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján – adta hírül a megyei rendőr-főkapitányság.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt szombaton, a kora esti órákban a 34-es számú főközlekedési úton. Egy 48 éves tiszafüredi lakos közlekedett autójával Kunhegyes felől Kunmadaras irányába. Haladása során későn észlelte az előtte lévő útszakaszon épp tolatást végző, keresztben álló járműszerelvényt, és a tehergépkocsi pótkocsijának ütközött. A baleset következtében a autó sofőrje – elsődleges orvosi vélemény alapján – 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Fotó: police.hu

Ez a baleset példa arra, hogy téli időszakban, korlátozott látási körülmények között mennyire fontos a sebesség helyes megválasztása! A sötétség mellett a ködös, párás, esős, esetleg havas környezet tovább nehezíti az úton közlekedők észlelhetőségét. A járművezető biztonságérzetét ilyenkor javíthatja, ha a jármű sebességét csökkenti – ami lehet a megengedettnél jóval alacsonyabb is – viszont bármilyen váratlan esemény észlelésekor van ideje kellő higgadtsággal reagálni, átgondolni a lehetséges megoldásokat.

Fotó: police.hu

A legjobb ilyenkor óvatosan fékezni kis erőbehatással – nehogy a saját autónk is megcsússzon – és gépkocsit próbáljuk biztonságos irányba kormányozni. Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy az adventi időszakot az otthon nyugalmában, és ne kórházban töltve kelljen eltölteni az értelmetlen sietség miatt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában