Szolnok

2021.01.25. 11:33

A WC-ben ülve akart bliccelni egy férfi, még a kalauzt is megverte

Egy győri férfi a mosdóban bliccelve próbált eljutni a Keleti pályaudvarra, amit megzavart egy kalauz, aki a jegyének felmutatására szólította fel. A férfi végül többször is ököllel megütötte a jegyellenőrt.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt egy 36 éves győri férfi ellen, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt – tájékoztatta hírportálunkat a megyei főügyészség.

A vád szerint a férfi tavaly március 15-én reggel gyorsvonattal, de menetjegy nélkül akart eljutni a Keleti pályaudvarra. Az illető a szolnoki vasútállomáson, az indulásra váró vonat mellékhelyiségébe rejtőzött, és annak ajtaját magára zárta. A jegyellenőr észrevette ezt és többször felszólította a bliccelő utast, hogy jöjjön ki a mellékhelyiségből. A férfi azonban nem tett eleget a kalauz kérésének.

A vonat már elindult, amikor a kalauz a nála lévő kulccsal kinyitotta a WC ajtaját és menetjegyének bemutatására szólította fel a férfit. A jegy nélkül utazó férfi úgy próbált szabadulni szorult helyzetéből, hogy öklével homlokon vágta a jegyellenőrt, aki az ütés erejétől megrogyott.

Majd tovább ütlegelte az ellenőrt, végül elindult az ajtó irányába.

Ekkor a jegyellenőr meghúzta a vészféket. Amikor a vonat a vészfékezés miatt megállt, a férfi utoljára, még egyszer megütötte az 54 éves kalauzt.

A járási ügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy a bíróság a többszörösen büntetett előéletű vádlottal szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztést szabjon ki. Az ügyben első fokon a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában