vádemelés

2021.01.11. 13:36

Lefülelték a Tiszán kagylózó férfit, pénzbüntetésre számíthat

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt egy 47 éves szolnoki férfi ellen természetkárosítás bűntette és lopás vétsége miatt.

Mészáros Géza

Forrás: police.hu

A vádirat szerint a férfi tavaly szeptember 24-én délután, a Tisza szolnoki szakaszánál közel félezer kagylót gyűjtött vödrökbe, azzal a szándékkal, hogy azokat hazaviszi és megeszi – adta hírül a megyei főügyészség.

A férfi által gyűjtött kagylók közül azonban tizenkilenc természetvédelmi oltalom (NATURA 2000) alatt álló tompa folyamkagyló volt, melynek értéke egyedenként tízezer forintban van megállapítva. A Tiszai Vizirendészet járőrei tetten érték a férfit, aki a védett kagylókat kíméletesen, élő állapotban visszahelyezte a folyóba.

Fotó: police.hu

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, pénzbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben. Az ügyben első fokon a Szolnoki Járásbíróság fog döntést hozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában