Sulimoped

2021.01.20. 16:00

Ötven jászsági diák juthat hozzá ingyen első jogosítványához

Az Országos Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottság támogatásával a 2020/2021-es tanévben is több száz diák kapott lehetőséget arra, hogy élete első jogosítványát ingyen megszerezze.

Police.hu

Forrás: police.hu

Jász-Nagykun-Szolnok megyében január 18-án 50 jászsági diák kezdte meg a felkészülést, hogy a sikeres vizsgákat követően segédmotoros kerékpár vezetői engedélyhez jusson. A képzés egy tájékoztatóval és regisztrációval kezdődött – olvasható a police.hu-n.

A meghívottakat Dávid Mónika rendőr őrnagy, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottság titkára köszöntötte. Az őrnagy hangsúlyozta, hogy a nehéz helyzetre való tekintettel nagyon fontos a diákok felelősségtudata és a szülők folyamatos támogatása.

Fotó: police.hu

Mezei Béla, az autósiskola oktatója és Németh István elsősegély oktató elmondták, hogy a gyerekek elsősorban online formában sajátítják el a szükséges tudást, a KRESZ elméletet és az elsősegélynyújtás alapjait, majd a sikeres vizsgákat követően tavasszal kezdetét veszi a gyakorlati oktatás. A tervek szerint a tanévzárón minden jelentkező átveheti élete első jogosítványát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában