kék hírek

2021.01.28. 15:17

Több millió forintot csalt ki egy nő jászkunsági idősektől

A gyanú szerint egy tápiószelei nő többször vert át szépkorúakat, azért hogy pénzt csaljon ki tőlük.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

Az ismeretlen személy először 2020. szeptember 2-án jelent meg délután egy szolnoki lakásnál, és az ott élő tulajdonostól egészségügyi szolgáltatások megelőzése ürügyén készpénzt, valamint értékesítés céljából gyógyászati segédeszközöket vett át, majd 2020. december első napjaiban ugyanez a személy üzletkötőnek kiadva magát, csalárd szándékkal egy szolnoki lakos bizalmába férkőzött, akitől befektetési céllal vitt el készpénzt – adta hírül a megyei rendőr-főkapitányság.

Később azzal az indokkal csalt ki nagyobb összeget egy kőteleki lakostól, hogy az időskorúak életkörülményeit méri fel. Az ismeretlen nő a sértettet saját gépkocsijával fuvarozta el egy pénzintézetbe, ahol a szépkorú több millió forintot vett le a számlájáról és azt átadta neki. Az ismeretlen személy gátlástalan magatartására jellemző volt, hogy néhány tízezer forintot a megtévesztett sértettnél hagyott.

Fotó: police.hu

A széleskörű adatgyűjtés, a beszerzett információk értékelése és elemzése során a rendőrök arra a következtetésre jutottak, hogy a bejelentett jogsértéseket ugyanazon személy követhette el. A nyomozók azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható feltételezett elkövetőt, akit elfogtak és előállítottak a Szolnoki Rendőrkapitányságra. A rendőrök a 34 éves nőt gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. Az egyenruhások kutatás során a jogsértő lakásán nagyobb mennyiségű készpénzt, parókákat, mobiltelefonokat találtak, amiket lefoglaltak.

Fotó: police.hu

A Szolnoki Rendőrkapitányság nagyobb kárt okozó csalás bűntett elkövetése miatt indított eljárást.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet a trükkös csalók és tolvajok jelenlétére, valamint ajánlja mindenki figyelmébe a korábban megjelent, Megcsalt lelkek című videós közleményt, mely az ingatlancsalásokra hívja fel a figyelmet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában